Bemesten

Gras- en bouwland injecteren

Neijs BV verzorgt het uitrijden van drijfmest met een Vervaet Hydro Trike XL 5×5. Deze capaciteitsmachine beschikt over een tank inhoud van 20m3, voorzien van weegsysteem, AGR-GPS, Eijkelkamp monster kabinet, volledig GPS gestuurd en beschikt tevens over een NIR sensor welke het mogelijk maakt om zeer nauwkeurig op nutriënten te bemesten. We kunnen grasland injecteren met een Schuitemaker zodebemester van 9,40 meter werkbreedte. Voor bouwland kunnen we de machine voorzien van een Evers bouwlandbemester van 8,00 meter breed. Tevens is de machine voorzien van bandendruk wisselsysteem en kan de voorste as uitschuiven om aan een zeer lage bodemdruk te komen.

Mest transport

Voor het aanvoeren van drijfmest op afstand naar onze Vervaet, beschikken we over diverse 30m3 aanvoer tanken. Deze is tevens uitgerust met weegsysteem, AGR-GPS en Eijkelkamp monster kabinet.

Bekalking

Het is van groot belang om de conditie van uw grond goed op peil te houden. Eén van de belangrijkste aspecten is de zuurtegraad ofwel de PH. Om dit op peil te brengen is het strooien van kalk een zeer voor de hand liggende optie. Wij kunnen verschillende kalkmeststoffen leveren die zowel de PH als het magnesium gehalte doet stijgen. We strooien de kalk nauwkeurig over het land uit met een Bredal 10 tons machine volledig op GPS. Deze machine is voorzien van extra hoge en brede banden om ondergrond beschadiging te voorkomen.

Perfect strooibeeld en optimale verdeling doormiddel van GPS. Dankzij de kantstrooi voorziening ligt alle kalk op de juiste plaats en niet onnodig in de kant of op kopeinden waar niet beteeld wordt.

Breedstrooien

Voor het verspreiden van vaste mest of compost beschikken wij over 2 Tebbe breedstrooiers. Deze capaciteitsmachines zijn van de nodige gemakken voorzien zoals gedwongen besturing, extra hoge banden, automatische smering en kantstrooiinrichting!

Kunstmest strooien

Tekst