Grondbewerking

Ploegen

Ploegen Lemken 5 schaar met vorenpacker. De 5 schaar ploeg heeft een variabele breedte verstelling waarmee continu bijgestuurd kan worden tijdens het ploegen om bijvoorbeeld een geer makkelijk uit te kunnen ploegen. Verder is de ploeg uitgerust met het nieuwste type vorenpacker van Lemken welke hydraulisch programeerbaar is om continu de gewenste aandrukking op het geploegde land te geven. Tevens is de ploeg uit te rusten met ondergronders om in 1 werkgang ook de ploegzool los te trekken. Ploeg is voorzien van schijfkouters en voorscharen om flinke hoeveelheid groenbemester nauwkeurig onder te werken.

Spitten

Onze Imants WX48 spitmachine voorzien van ondergronders welke in een werkgang het land zaaiklaar legt. Met een werkbreedte van 3 meter legt deze machine het land in een werkgang zaaiklaar.

Frezen

Voor het frezen van percelen beschikken wij over een Kuhn frees met een werkbreedte van 3 meter, de machine is voorzien van inbrengschijven en een packerrol om netjes aan te drukken. Naast onze Kuhn frees hebben we een Celli frees met een werkbreedte van 250 cm voor de kleine en smalle percelen.

Stoppelcultivator

Evers Brumby SK13 stoppel cultivator met zaaimachine.
De werkbreedte is 6 meter en transport breedte is 3 meter. De culter is uitgerust met randschijven voor perfecte vlaklegging en voorzien van een grote drukrol voor optimale aandrukking. Ook is de cultivator voorzien van een zaaimachine voor het zaaien van allerlei groenbemesters. Dus 2 bewerkingen in 1 werkgang.

Egaliseren

Om percelen te egaliseren beschikken we over een Elco kilverbord van 5 meter breed welke eventueel uitgerust kan worden met laser en machine ontvanger.