grondbewerking

 Ploegen Lemken 4 schaar met vorenpacker.

De 4 schaar ploeg heeft een variabele breedte verstelling waarmee continu bijgestuurd kan worden tijdens het ploegen om bijvoorbeeld een geer makkelijk uit te kunnen ploegen. Verder is de ploeg uitgerust met het nieuwste type vorenpacker van Lemken welke hydraulisch programeerbaar is om continu de gewenste aandrukking op het geploegde land te geven. Tevens is de ploeg uit te rusten met ondergronders om in 1 werkgang ook de ploegzool los te trekken. Gehele ploeg is voorzien van schijfkouters en voorscharen om flinke hoeveelheid groenbemester nauwkeurig onder te werken.

Evers WBG-5 Graslandwoeler

De Evers Graslandwoeler is speciaal ontworpen om uw grasland in de gewenste conditie te brengen en te houden. De machine breekt storende lagen in de ondergrond zonder de graszode te verstoren. De grond krijgt een betere waterberging en de graszode ontwikkelt zich weer voldoende.

 

Het speciale ontwerp van de MT-tand zorgt er voor dat er geen grond naar boven wordt gehaald. De snijschijf snijdt de graszode open en de tand werkt zich in de grond zonder de graszode te beschadigen. De ondergrond wordt door graslandwoeler opgebroken waardoor deze na de bewerking weer voldoende water opneemt en een betere doorlatendheid heeft. Door voldoende zuurstof in de bodem wortelt het gras beter en neemt het meer voedingsstoffen op. Door gebruik van een graslandwoeler krijgt u een betere kwaliteit en een hogere opbrengst van uw grasland. Om een vlakke zode te krijgen na de bewerking met de woeler zijn er veerbelaste prismarollen gemonteerd die de graszode aandrukken.

Evers grasland beluchter

Neijs BV beschikt over een Evers Graslandbeluchter. Deze machine verbetert de beluchting en doorlatendheid van de graszode. De toplaag voert sneller water af en er komt voldoende zuurstof in het wortelbereik. Verdichting of versmering bovenin de zode door bijvoorbeeld intensieve beweiding, overvloedige neerslag of overlast van ganzen wordt moeiteloos
opgelost door de krachtige Evers Graslandbeluchter.

Evers Brumby SK13 stoppel cultivator met zaaimachine.

De werkbreedte is 6 meter en transport breedte is 3 meter. De culter is uitgerust met randschijven voor perfecte vlaklegging en voorzien van een grote drukrol voor optimale aandrukking. Ook is de cultivator voorzien van een zaaimachine voor het zaaien van allerlei groenbemesters. Dus 2 bewerkingen in 1 werkgang.