Grasland onderhoud

Grasland woeler

Evers WBG-5 Graslandwoeler
De Evers Graslandwoeler is speciaal ontworpen om uw grasland in de gewenste conditie te brengen en te houden. De machine breekt storende lagen in de ondergrond zonder de graszode te verstoren. De grond krijgt een betere waterberging en de graszode ontwikkelt zich weer voldoende.

Het speciale ontwerp van de MT-tand zorgt er voor dat er geen grond naar boven wordt gehaald. De snijschijf snijdt de graszode open en de tand werkt zich in de grond zonder de graszode te beschadigen. De ondergrond wordt door graslandwoeler opgebroken waardoor deze na de bewerking weer voldoende water opneemt en een betere doorlatendheid heeft. Door voldoende zuurstof in de bodem wortelt het gras beter en neemt het meer voedingsstoffen op. Door gebruik van een graslandwoeler krijgt u een betere kwaliteit en een hogere opbrengst van uw grasland. Om een vlakke zode te krijgen na de bewerking met de woeler zijn er veerbelaste prismarollen gemonteerd die de graszode aandrukken.

Grasland beluchten

Evers grasland beluchter
Neijs BV beschikt over een Evers Graslandbeluchter. Deze machine verbetert de beluchting en doorlatendheid van de graszode. De toplaag voert sneller water af en er komt voldoende zuurstof in het wortelbereik. Verdichting of versmering bovenin de zode door bijvoorbeeld intensieve beweiding, overvloedige neerslag of overlast van ganzen wordt moeiteloos
opgelost door de krachtige Evers Graslandbeluchter.